Voeding

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. ‘Eten voor twee' is niet nodig, maar veel afvallen tijdens de zwangerschap of borstvoeding is niet verstandig. Verse groenten en fruit zijn belangrijke leveranciers van vitaminen, mineralen en vezels. Het is belangrijk verse groenten goed te wassen.

Het is aan te raden vanaf 16 weken een multivitamine preparaat te slikken zoals Gravitamon of Zwanger Totaal.

Advies: aspartaam is niet zo gezond en het advies gaat uit om deze zo min mogelijk te gebruiken tijdens de zwangerschap?

Verder is het aan te raden niet teveel suikers te eten. Daaronder vallen ook natuurlijke suikers zoals in vruchtensappen. Drink niet teveel ice tea, koolzuurhoudende dranken zoals cola etc en ook niet teveel vruchtensappen. 1 glas frisdrank staat gelijk aan 7 suikerklontjes!! Water drinken is het belangrijkste, ongeveer 1,5 tot 2 liter per dag. Light producten worden ook afgeraden.

Eet voldoende ijzerrijke producten zoals groene bladgroenten o.a. spinazie, sla, etc. Als u dit eet kun u het beste vit C gelijktijdig innemen, dan heeft u een betere opname van het ijzer in uw bloed. Tegelijkertijd melkproducten zoals yoghurt of melk eten wordt afgeraden, dat breekt namelijk het ijzer weer af. Een uur later zuivelproducten eten is goed, u moet tenslotte ook genoeg calcium binnen krijgen.

Op de site van het voedingscentrum kunt u terecht voor meer informatie betreffende een verantwoorde voeding: www.voedingscentrum.nl


Medicijnen

Als je zwanger bent mag je niet zomaar alle medicijnen slikken, vaak helpt voetreflexmassage dan goed. Je kunt Ilona Reinders bellen, haar nummer is 0773060638 of 0629333371

Ook helpt homeopathie vaak voor allerlei klachten of kwalen, ook als je overtijd bent wil dit wel eens helpen. Monique Vermazeren is homeopathe in Koningslust, haar praktijk heet De Anemoon, telefoon: 0773968833 http://www.annemoon.info/ook-voor-jou/zwangerschap.

 

Het is aan te raden vanaf 16 weken een multivitamine preparaat te slikken zoals
Gravitamon of Zwanger Totaal. Hierin zit vitamine D, hetgeen je extra nodig hebt in de zwangerschap.

Verder is het aan te raden niet teveel suikers te eten. Daaronder vallen ook natuurlijke suikers zoals in vruchtensappen. Drink niet teveel ice tea, koolzuurhoudende dranken zoals cola etc en ook niet teveel vruchtensappen. 1 glas frisdrank staat gelijk aan 7 suikerklontjes!! Water drinken is het belangrijkste, ongeveer 1,5 tot 2 liter per dag. Light produkten worden ook afgeraden.

Eet voldoende ijzerrijke producten zoals groene bladgroenten o.a. spinazie, sla, etc. Als je dit eet kun je het beste vit C gelijktijdig innemen, dan heb je een betere opname van het ijzer in je bloed. Tegelijkertijd melkproducten zoals yoghurt of melk eten wordt afgeraden, dat breekt n.l het ijzer weer af.
Een uur later zuivelprodukten eten is goed, je moet tenslotte ook genoeg calcium binnen krijgen.

Eet verder ook geen rauwe vleesprodukten zoals filet americain, halfrauw biefstuk e.d.